NEEM CONTACT OP

neem contact op

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht

  Pippolo Terrazzo

  Hulswitweg 33
  2031 BG Haarlem
  Telefoon: 023-5251649
  Fax: 023-5250465
  E-Mail: info@pippoloterrazzo.nl

  Showroom bezoeken
  Voor een showroom bezoek kunt u een afspraak maken via telefoon of het contactformulier op deze pagina.

  Veel gestelde vragen

  Is er verschil tussen granito en terrazzo?

  Beide termen worden gebruikt voor hetzelfde materiaal dat bestaat uit gebroken natuursteen, marmer of zandsteenkorrels.
  De korrels worden gebonden met cement, water en eventueel met glas, zand, marmermeel en kleurstoffen.
  Na het storten is het oppervlak ruw, daarom wordt het heel glad gepolijst, zodat het even mooi glanzend wordt als marmer of graniet.

  Kan een terrazzovloer op elke ondergrond worden aangebracht?

  U heeft een stabiele en draagkrachtige ondervloer nodig. Zoals een cementgebonden ondervloer met een tussenlaag van ongeveer 5 centimeter en een toplaag van 20 mm. Wilt u een badkamervloer laten gieten op een houten ondervloer, dan moet die worden verwijderd. Vervolgens moet worden beoordeeld of de draagbalken en de verankering daarvan stevig genoeg zijn. Hierna worden er zwaluwstaartplaten op de onderbalken gelegd, dit zijn waterdichte zinken platen die het gewicht van het beton verdelen. Daarna wordt er beton gestort, waarop de terrazzovloer komt. Laat een aannemer of Pippolo BV beoordelen of er een terrazzovloer bij u kan worden gestort.

  Kan elk keukenblok het gewicht van een stenen blad dragen?

  Ja.
  De meeste keukens hebben een stevige constructie.

  Hoe dik is zo'n aanrechtblad?

  Reken voor de werkdikte van een terrazzoblad 5,5 tot 6 cm.
  Ter plaatse van de spoelbak is vanwege een aan te brengen afschot (schuin gedeelte dat ervoor zorgt dat het water afloopt naar de gootsteen) de dikte 5 cm.

  Ik heb een lange muur en wil een doorlopend blad, kan dat ook?

  Het kan zo lang worden als u mooi vindt:
  terrazzo kan helemaal naar uw wensen worden gegoten, eventueel zelfs met een motief erin, of een aansluitend dessin van mozaïktegels.
  Er zijn voorbeelden van bladen van 7 meter lengte. Aan de onderbouw (de kasten waar het geheel op rust), en de constructie van de vloer worden dan wel een aantal speciale eisen gesteld.
  De kans op scheurvorming is bij lange bladen overigens wel groter.

  Ik wil in plaats van natuursteen zwart terrazzo, bestaat dat?

  Nee. In principe kunt u door de verschillende steensoorten die erin verwerkt worden, soms met toevoeging van gekleurd glas en allerlei pigmenten, bijna iedere kleur samenstellen, maar helemaal zwart wordt een probleem.
  In de eerste plaats is echt zwart marmer, waaruit een groot deel van de toplaag zou moeten bestaan, onbetaalbaar, als het al verkrijgbaar is. Daarnaast is het belangrijk dat de verhouding tussen cement, kalk en andere toevoegingen precies klopt, om de kwaliteit te garanderen.
  Toevoeging van grote hoeveelheden zwarte kleurstof verzwakt de samenstelling, met scheurvorming en een ruw oppervlak als gevolg. Wilt u echt zwart, dan bent u dus op een ander materiaal aangewezen.