over pippolo terrazzo

De geschiedenis van Pippolo Terrazzo

Op 13-jarige leeftijd reist Antonio Pippolo met zijn oom Eugenio van Noord-Italie naar Nederland, een voetreis (!) van drie maanden. Acht jaar lang werkten de mannen in de bouw, tot ze in 1934 in Haarlem een eigen onderneming oprichten namelijk Eugenio Pippolo & Co. Antonio neemt in de zestiger jaren zijn zonen Domenico (1936) en Alfredo (1946) in de zaak, die is gevestigd aan de Molenaersstraat te Haarlem. Het bedrijf heet dan Pippolo en Zonen Als na vijftig jaar werken terugkeert naar zijn geboorteplaats Maniago- waar hij nog tot zijn 92ste leeft –  Komt het bedrijf in handen van zijn jongste zoon. Op zijn beurt keer ook Alfredo in 2006 terug naar Maniago. Op die datum heeft Jan de Roos het bedrijf overgenomen.

Over ons

Inmiddels zijn de showroom en werkplaats verhuisd naar de Hulswitweg 33 in de Waarderpolder eveneens in Haarlem.U kunt hier voorbeelden zien van alle terrazzo toepassingen en mogelijkheden. De laatste jaren heeft het terrazzoproduct de waardering gekregen die het gezien het ambachtelijke karakter verdient , waardoor wij ons nog uitsluitend bezighouden met het vervaardigen hiervan. Daarom hebben wij de bedrijfsnaam gewijzigd in “Pippolo Terrazzo “. Activiteiten als zandcement en bedrijfsvloeren zijn door gespecialiseerde bedrijven overgenomen.

Vele mogelijkheden

Zowel in de zakelijke als in de particuliere markt neemt het terrazzoproduct een bijzondere plek in vanwege de nog steeds unieke eigenschappen. Begrippen als klassiek/modern ,stijlvol/industrieel, functioneel/esthetisch, waterdicht/slijtvast zijn alle van toepassing op dit reeds eeuwenoude ambachtelijke product. Toonaangevende interieurarchitecten hebben het product herontdekt in zijn vele verschijningsvormen. De firma Pippolo heeft in de afgelopen decennia de regio voorzien van alle denkbare toepassingen en daarmee haar reputatie opgebouwd. Pippolo Terrazzo is onderdeel van Artiflex Terrazzo